Ässistä kaksi miestä Italian maajoukkueeseen

Pata on pestannut Andreas Bernardin poissaolon ajaksi tilapäisapua tolppien väliin. Kuva: Maija Männistö

Vaikka vuoden 2018 talviolympiakisojen kokonaispaketti on vielä NHL-pelaajien mukanaolon osalta avoinna, karsintoja Etelä-Korean kaukaloon pelataan täyttä häkää.

Olympiakarsinta rokottaa myös Ässiä. Maalivahti Andreas Bernard sekä maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl ovat Italian maajoukkueen mukana olympiakarsinnoissa tämän viikon ajan. 

Italia pelaa Norjassa järjestettävissä karsinnoissa kolme ottelua: Torstaina vastaan luistelee Ranska, perjantaina Italia kohtaa isäntämaa Norjan ja sunnuntaina Kazakstanin.

Pata on pestannut Bernardin poissaolon ajaksi tilapäisapua tolppien väliin. Maalivahti Niklas Lehti kuuluu tämän viikon ajan Ässien harjoitusryhmään. Lehden lainasopimus kattaa myös keskiviikkona pelattavan KooKoo–Ässät-harjoitusottelun.

– Niklas on oma kasvatti ja auttanut meitä ennenkin. Hienoa, että saimme hänet mukaan, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Bernard oli Italian joukkueen mukana jo viime talvena, kun Pjongjangin olympiakarsinta pyörähti käyntiin. Silloin nollapeliin Serbiaa vastaan ei vaadittu kuin neljä torjuntaa.