Ässille tappio ja loukkaantuminen

HPK:n ja Ässien välinen ottelu Hämeenlinnassa ei ollut vierasjoukkueelle erityisen positiivinen kokonaisuus. Tilille kilahti tappio, minkä lisäksi keskushyökkääjä Antti Kerälä loukkaantui avauserässä. Hänen vammansa vakavuus selviää jatkotutkimuksissa.

Peli päättyi HPK:n voittoon 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). Hämeenlinnalaisten maaleista vastasivat Julius Valtonen 1+1, Philippe Cornet, Sakari Manninen ja Miro Ruokonen. Ässien osumat viimeistelivät Jere Seppälä ja Arttu Ruotsalainen. HPK sai kehuja Ässien leiristä.

"Pukukopissa ei tarvitse kauheasti sisupuukkoja jaella"

- Vastustaja oli hyvä. He olivat raikkaalla jalalla liikkeellä, eikä me päästy kunnolla omaan pelaamiseen kiinni. Jäätiin koko ajan vähän jalkoihin, eikä saatu viisikkopelaamista kuntoon. Ei ollut meiltä millään tasolla paras pävä, Ässien kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi kiteytti.

Ottelussa jaettiin runsaasti jäähyjä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään ylivoimalla. Ässät onnistui iskemään yhden alivoimaosuman.

- Ylivoimaa pääsimme kokeilemaan ihan riittävästi. Ei vaan oltu täysin läsnä, ja siksi pakkopelimme meni liialliseksi siirtelyksi. Alivoima puolestaan toimi ihan hyvin, mutta se oli aika laiha lohtu, Kotkaniemi analysoi.

Ässien leirissä suoranaisia onnistujia ei ollut valmennuksen silmissä jonoksi asti.

- Positiivisia suorittajia olivat Erik Embrich, Arttu Ruotsalainen ja Simon Suoranta. Muilta osin pukukopissa ei tarvitse kauheasti sisupuukkoja jaella, Kotkaniemi hymähti.