Ässille selvänumeroinen voitto Lukosta Porissa

Lukosta Ässiin siirtynyt Juho Tommila pääsi juhlimaan voittoa vanhasta seurastaan. Joose Antonen (oik.) ampui Lukolle maalin, mutta kavennus oli 6-2-tappion jälkeen laiha lohtu.

Ässät-Lukko 6-2 (2-0, 1-2, 3-0)

1. erä

Avauserässä Ässät oli lievästi niskan päällä. Joukkue iski maalin ensimmäisestä hyökkäyksestään ajassa 1.03, kun Charles Bertrand pääsi tuikkaamaan kiekon lähietäisyydeltä ohi Kaapo Kähkösen. Tämän jälkeen mentiin pitkään tasatahtiin, eikä suuria erikoisuuksia nähty, ellei Lukon poikkeuksellisen kesyä kaksiminuuttista pakkopeliä lasketa. Ässät osui erässä vielä toistamiseen, kun Simon Suoranta ohjasi Juho Tommilan siniviivavedon verkkoon ajassa 18.03.

2. erä

Lukko aloitti väkevästi, iskien kavennuksen noin puolessatoista minuutissa. Kakkosketjussa pelannut Joose Antonen laukoi osuman nätisti suoraan syötöstä. Tasoituksen survoi ajassa 25.37 Eetu Koivistoinen. Ässät ei häkeltynyt tasoituksesta, vaan onnistui siirtymään takaisin johtoasemaan ajassa 27.54, kun Jussi Makkonen oli unohtunut patapaitojen ylivoimalla yksin alivoimaneliön keskelle. Jäähyllä istuskeli tässä vaiheessa Aaron Gagnon. Kakkineen erä oli tasaista vääntöä, missä molemmilla oli hetkensä.

3. erä

Ässät jaksoi joukkueista paremmin loppuun asti, ja oli päätöserässä selvästi parempi. Arttu Ruotsalainen ujutti 4-2-maalin Bertrandin komeasta esityöstä ajassa 47.45, ja noin puolitoista minuuttia myöhemmin Mikael Saha niittasi porilaiset kolmen maalin karkumatkalle. Pirteä Ruotsalainen tinttasi vielä illan neljännen tehopisteensä maalin edestä ylivoimalla ajassa 54.00. Hän oli ehdottomasti kentän hahmoja. Summerin soidessa pistettiin vielä painiksi, kun Heikki Liedes ja Simon Suoranta mittelivät voimiaan.

Ratkaisu

Ässät oli kokonaisuutena joukkueista nälkäisempi. Lukon leiristä onnistui lähinnä kokemattomampi kaarti, kun puolestaan kokeneemmilla pelaajilla oli vielä runsaasti kesäfiilistä tekemisessään. Maalivahtipelin vei nimiinsä Ässien Andreas Bernard. Kähkönen ei ollut keltapaitojen veräjällä parhaimmillaan. Useampi maali lirahti hänen taakseen niin, että torjuntakin olisi ollut mahdollista ottaa. Ässien ylivoima oli myös huomattavasti parempaa kuin Lukon vastaava. Ässät sai vain kaksi ylivoimaa, joista molempien aikana kiekko päätyi verkkoon.