Ässillä edessä iso viikko

Ässät pelaa tiistaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan, ja torstaina vuorossa on reissu Kouvolaan KooKoon testattavaksi. Kuva: Maija Männistö

Ässät hävisi lauantaina kotikaukalossaan HPK:lle, ja tulos oli joukkueelle monella tavalla erittäin katkera. Useiden kannattajien silmissä patapaitojen pudotuspelihaaveet kokivat ratkaisevan kolauksen, mutta joukkueessa asiaa ei ajatella samalla tavalla. Maanantain aamujäillä Ässät harjoitteli lujaa, ja tavoite alkavalta kolmen pelin viikolta on selkeä. Pisteitä halutaan ja tarvitaan jokaisesta ottelusta.

- Sunnuntai oli meille vapaapäivä, ja ainakin itselleni se oli henkisesti raskas sekä pitkä. Päässä pyöri edelleen todella paljon lauantainen tappio. Tilanne oli varmasti sama kaikille ja niin sen kuuluu mennäkin. Karvaan tappion pitääkin harmittaa, valmentaja Mikael Kotkaniemi kiteytti.

"Tämä matkustuskeino helpottaa omalta osaltaan urakkaa"

- Maanantaina käsittelimme tuon ottelun lopullisesti ja nyt se on saatu pään sisältä pois. Katsoimme videolta asioita, ja tällä hetkellä kaikki keskittyminen on tulevissa matseissa. Harjoituksissa fokus oli olennaisessa.

Ässät pelaa tiistaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan, ja torstaina vuorossa on reissu Kouvolaan KooKoon testattavaksi. Ässät matkustaa tiistaiaamuna Lappeenrantaan poikkeuksellisesti lentokoneella ja vetää aamujään siellä.

- Ajattelemme asioita vain yhden päivän kerrallaan, ja tämä matkustuskeino helpottaa omalta osaltaan urakkaa. Peli SaiPaa vastaan on myös hieno mahdollisuus meille. Vastustaja on kiistatta kova, mutta samalla se on erinomainen paikka todistaa oma tasomme, Kotkaniemi analysoi.

Ässien kannalta tilanne on monella tavalla yksinkertainen. Mikäli joukkue saa nolla pistettä kahdesta vieraspelistään, päättyy kausi runkosarjaan. Kahdella voitolla kaikki olisi edelleen mahdollista. Tulos on kuitenkin saavutettava juuri nyt.

"Koko kausi on käsissämme seuraavissa väännöissä"

- Koko kausi on käsissämme seuraavissa väännöissä. Moni pelaaja on harjoitellut huhtikuusta asti, ja pudotuspelipaikka ratkeaa seuraavissa otteluissa. Se on kannaltamme tosiasia, Kotkaniemi totesi.

- Sitä olen yrittänyt pelaajille painottaa, että asioiden ei saa antaa mennä ohi. Nämä ovat niitä hetkiä, joita uran jälkeen eniten miettii. Jokaisen pelaajan on laitettava aivan kaikki likoon. Mikäli se ei riitä, niin sille ei sitten voi mitään.

Ässien kokoonpanosta puuttuvat tiistaina varmuudella pelikieltoinen Semir Ben-Amor ja loukkaantuneet Jyri Marttinen sekä Mikko Viitanen. Jake Hansenin lauantainen ulosajo on kurinpitokäsittelyssä. Lisäksi Masi Marjamäki on kärsinyt flunssasta. Hän lähtee joukkueen mukaan vierasreissulle, mutta pelaaminen on epävarmaa.