Ässien Vehmanen: Vaikka olisin tehnyt hattutempun, se ei lämmittäisi


Ässien takalinjoilla luuti kaikissa kolmessa Pitsiturnauksen ottelussa puolustaja, jolle patahaarniskan kantaminen oli tavallista isompi asia. Iiro Vehmanen on yksi porilaisjoukkueen kuudesta try out –pelaajasta.

– Ennen ensimmäistä peliä jännitin enemmän kuin varmaan kertaakaan seitsemään-kahdeksaan vuoteen, Vehmanen myönsi.

"Ennen ensimmäistä peliä jännitin enemmän kuin varmaan kertaakaan seitsemään-kahdeksaan vuoteen."


– Tiesin, että pystyn pelaamaan muuten ihan hyvin, mutta se jännitti, miten pysyn vauhdissa.

Ainakaan katsomoon ei tullut vaikutelmaa, että yli 191-senttinen ja 94-kiloinen puolustajajärkäle olisi ollut pelitempon puolesta jotenkin jaloissa. Niinpä unelma liigapestistä on edelleen elossa ja yhtä realistinen kuin aiemminkin harjoituskaudella.
Ässien urheilutoimenjohtaja Jari Korpisalo seurasi Vehmasen, Kasperi Nuton, Matias Varttisen, Henri Keskilohkon ja Antti Jaatisen otteita mielenkiinnolla. Kuudes koeaikalainen eli Anton Fonsen ei nyt pelannut.
– Kyllä noista muutamasta try out –miehestä näki, että eteenpäin on menty. Yhtä lailla tietysti näkyivät ne kehityskohteen, jotka ovat olleet tiedossa. Ja niij tietysti pitikin, Korpisalo muotoili.

Yleisesti ottaen Korpisalo oli koeaikalaisten suorituksiin tyytyväinen.

– Hyviä juttuja siellä näkyi. Vielä ei kannata vetää isoja johtopäätöksiä, mutta kyllä lyhyetkin pelit vihiä antavat.

Vehmasen arvio omista otteistaan oli aavistuksen suoraviivaisempi:

– Ihan tyytyväinen ei tietysti voi olla, koska aioimme voittaa välierän ja koko turnauksen. Se oli tavoite, ja onhan se perseestä, että niin ei käynyt. Ei häviämiseen voi olla tyytyväinen, eikä voisi silloinkaan, vaikka olisin tehnyt hattutempun.

"Ei häviämiseen voi olla tyytyväinen, eikä voisi silloinkaan, vaikka olisin tehnyt hattutempun."

Tiedossa on, että puolustajan toimenkuva on – jos sellainen lopulta tarjotaan – erilainen kuin viime kausina.

– Rooli on tietysti ihan erilainen kuin Mestiksessä tai Ranskassa. Se ei ole ykkösylivoimassa, eikä varmaan alivoimassakaan. Yleispelaaminen, kopin elävöittäminen ja toisten tsemppaaminen, sitä se olisin. Tiedostan sen ihan täysin, Vehmanen puntaroi.

Vehmanen muistaa elävästi A-junioriaikojensa valmentajan Karri Kiven vuosia vanhan lupauksen katsomossa olemisesta, jos liigapeli tulee joskus ajankohtaiseksi.

– Jos se päivä tulee eteen en voi olla ottamatta yhteyttä. Karri on niin rehti ja reilu äijä, että varmasti muistaa asian itsekin, Vehmanen uskoo.

Puolustaja on oikeassa. Ilvestä nykyään valmentava Karri Kivi puntaroi pari päivää sitten lupaustaan.

– Ilman muuta haluan nähdä sen päivän ja pelin. Iiro on yksi hienoimmista tyypeistä näissä kiekkopiireissä. Se vaan mietityttää, että suostuuko SM-liiga siirtämään Ilveksen pelin, jos se osuu päällekkäin Ässien ja Vehmasen pelin kanssa, Kivi väritti.

Vehmasta tuoreet sanat lämmittivät.

– Mutta vielä ei ole mitään ratkennut, puolustaja muistutti.