Ässien Uusitalo: Ensimmäinen normaali päivä tällä kaudella

Porin Ässien Ville Uusitalosta huokui perjantaina poikkeuksellisen suuri into kaukalossa ja myös sen ulkopuolella. Jokainen näki, että hänelle keskiviikkoinen valmentajanvaihdos ei ollut henkisesti ainakaan huono juttu. Uusitalo ei itsekään asiaa kiistänyt, kun Ässät kaatoi Lukon kotikaukalossaan 5-2.

- Tämä oli minulle ensimmäinen normaali päivä tällä kaudella. En lähde avaamaan asioita sen tarkemmin, koska ne eivät kuulu kenellekään pukukopin ulkopuolella. Varmasti katsomoonkin asti tekeminen näytti vapautuneelta, Uusitalo painotti.

"Koko penkki tuuletti näissäkin tilanteissa"

Ässien mestaruuskauden kapteeni menetti ennen kauden alkua kapteeninnatsansa, ja peliaikaa hän sai Pekka Rautakallion alaisuudessa vähän. Perjantaina mies oli kaukalossa hieman yli 15 minuuttia, ja tilastoihin kirjattiin pisteet 0+1.

- Oli tämä minulle varmasti henkisesti ja ehkä muutenkin paras peli tällä kaudella. Jotain koko joukkueen ilmeestä kertoi se, että kultakypärämme (Niko Ojamäki) hyppäsi pari kertaa blokkaamaan kovaa lämäriä, ja koko penkki tuuletti näissäkin tilanteissa, Uusitalo totesi.

"Mikäli kenelläkään ei ole mitään hyvää sanottavaa, silloin on pidettävä suu kiinni"

- Meidän pitää muutenkin mennä eteenpäin ilon kautta. Pukukopissa kannustaminen pitää olla ykkösasia, eikä epäonnistumisten jälkeen kiroilu. Mikäli kenelläkään ei ole mitään hyvää sanottavaa, silloin on pidettävä suu kiinni.

Ässät joutuu tekemään vielä ison työmäärän, jos joukkue haluaa saavuttaa paikan pudotuspeleissä. Varmaa on kuitenkin se, että kaikki on tällä hetkellä joukkueen omissa käsissä.

- Hirveä halu minulla olisi päästä pelaamaan pudotuspelejä. SM-liiga on aika tasainen sarja, ja jokaisella joukkueella on mahdollisuus menestyä pudotuspeleissä, oli runkosarjasijoitus sinne mentäessä mikä tahansa, Uusitalo näki.