Ässien tehohyökkääjä myöntää, että osoite vaihtuu

A-maajoukkueeseen noussut Jarno Kärki ei jatka patapaidassa tämän kauden jälkeen. Uusi seura ei ole vielä tiedossa – ainakaan virallisesti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Ässien kakkosketjussa hyökkäävä Jarno Kärki vahvistaa Ilta-Sanomien haastattelussa jättävänsä Porin Ässät.

Monessa lähteessä vahvimpana vaihtoehtona on pidetty Tapparaa, mutta maajoukkueeseen noussut 22-vuotias laitahyökkääjä varoo paljastamasta ensi kauden seuraansa. 

– Tämä jää nyt viimeiseksi kaudeksi Ässissä. Tarvitsen uuden potkun perseelle, olen koko elämäni ollut täällä, enkä ole käynyt missään muualla. Ja tavoite on olla muutaman vuoden päästä Pohjois-Amerikassa. Siis NHL:ssä, ei AHL:ssä, Kärki kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kärjen saldo tämän kauden 38 ottelussa on 25 (11+14) tehopistettä. Lukema oikeuttaa padan sisäisen pörssin kolmossijalle, vaikka Kärki on pelannut kymmenkunta ottelua vähemmän kuin edellä olevat Simon Suoranta ja Ville Korhonen.

Kolme edellistä otteluaan voittanut Ässät kohtaa tänään Tampereella Ilveksen. Ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä. Sijalla 12 majaileva Ilves jahtaa kymmenettä sijaa eli paikkaa säälipleijareissa. Ässät on kahden pisteen päässä kuudetta sijaa miehittävästä Pelicansista.

Merkittävimmät kokoonpanomuutokset illan otteluun ovat Matias Soinnun nouseminen Ilveksen 13. hyökkääjäksi, ja pelikieltoa kärsivän Juha Kiilholman poissaolo porilaisleirissä. Ilveksen maalia vartioi edellisissä kamppailuissa hyvin torjunut Antti Lehtonen. Porilaisten veräjällä nähdään Andreas Bernard.

Ilves–Ässät Hakametsässä tiistaina klo 18.30.