Ässien kauden suurimmat topit ja flopit

Kasitien seuroista Porin Ässien kausi päättyi tällä kaudella runkosarjaan. Kiekkoareena listasi joukkueen ja seuran topit sekä flopit tältä vuodelta.

Niko Ojamäen ja muiden nuorten esiinmarssi oli yksi Ässien tämän kauden ilonaiheista. Kuva: Maija Männistö

ÄSSIEN TOPIT

  1. Nuorten esiinmarssi Joukkueen kolme tehokkainta maalintekijää olivat 19-vuotias Aleksi Saarela (20 maalia), 21-vuotias Jarno Kärki (17) ja 20-vuotias Niko Ojamäki (16). Nuorukaiset ottivat vastuuta harteilleen kiitettävästi. Hyökkääjät eivät olleet illasta toiseen Ässien kantavia voimia, mutta pudotuspelihaaveiden kaatuminen ei jäänyt heidän panoksestaan kiinni.
  2. Yleisömäärät Yleensä joukkueen jäädessä kymmenen parhaan ulkopuolelle, jäävät kauden yleisömäärätkin automaattisesti toivotun alapuolelle. Ässien kohdalla näin ei tällä kertaa ollut. Uusittu Isomäki Areena keräsi illasta toiseen mukavasti yleisöä. Yhden kauden katsojaennätyksen rikkoutuminen ja yli 5000 tuhannen ihmisen yleisökeskiarvo ovat kovia lukemia.
  3. Andreas Bernard Vaikka Bernardin vauhti hyytyi hiukan loppua kohden, oli italialaisen kausi silti poikkeuksellisen onnistunut ja hän teki lopullisen läpimurtonsa SM-liigaan. Mikäli kehitys jatkuu positiivisena, on Bernard ensi kaudella yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Oli sitä jo tällä kaudella helmikuun alkuun asti.

ÄSSIEN FLOPIT

  1. Joukkueen rakennus Ässien pelaajiston rakentaminen oli sekametelisoppa. Kokoonpano koostui pääasiassa nuorista lupauksista ja kokeneista sotaratsuista. Parhaassa peli-iässä olevat nimet puuttuivat liki kokonaan. Esimerkiksi Mikko Viitanen, Semir-Ben Amor, Matti Kuparinen ja Ari Ahonen saivat kaikki Poriin suorat kahden vuoden sopimukset, vaikka parhaat ottelut taitavat olla jo takana. Ulkomaalaispelaajien hankinnoissakaan Ässät ei erityisen hyvin onnistunut.
  2. Peluutus Ennen helmikuussa tullutta valmentajanvaihtoa katsomossa ihmeteltiin muutamien pelaajien liian isoa tai liian pientä pelillistä roolia. Paras esimerkki tästä oli peruspuolustaja Mikko Vainosen jääräpäinen peluuttaminen ylivoimalla. Tämä vaikutti negatiivisella tavalla paitsi Ässien ylivoimaan, myös Vainosen itseluottamukseen. Pelaajien suoritukset kaukalossa eivät muutenkaan vaikuttaneet tarpeeksi siihen, kuinka paljon he saivat illasta toiseen pelata.
  3. Epätasaisuus Joukkue on usein kapteeninsa näköinen. Ässien kapteeni Juha Kiilholma iski yhden kauden ennätyspisteensä liigassa. Tämä siitä huolimatta, että hän sai syyskuussa, joulukuussa ja tammikuussa yhteensä vain neljä syöttöpistettä. Yksikään joukkue ei pelaa kuuttakymmentä ottelua runkosarjassa tasaisesti, mutta Ässien hyvän ja huonon pelin välinen kuilu oli valtava.