Ässien ex-hyökkääjälle kahden pelin panna – kehissä taas Suomea vastaan

Slovenian Ziga Jeglic selvisi vastustajan potkaisemisesta kahden pelin pannalla. Jeglicin luistin olisi voinut tehdä pahaa jälkeä Sveitsin Thomas Rufenachiin, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Tilanteesta ei ottelussa tuomittu edes kahden minuutin rangaistusta, mutta MM-turnauksen kurinpitoryhmä ei uskonut pelaajan selitystä, jonka mukaan hän yritti päästä vain mahdollisimman nopeasti jäältä vaihtoaitioon.

Kurinpitopäätöksen mukaan Jeglic "ojentaa jalkansa voimalla suoraksi ja terä kohdistuu suoraan kohti olkapäätä ja kaulan aluetta vaarantaen vastustajan terveyden". Jeglicillä olisi ollut tilaa tehdä se toisesta kohtaa tai hän olisi voinut nostaa jalkansa yli laidan toisessa asennossa.

– Hänen luistimellaan on selkeä potkaisemisliike kohti Rüfenachtin niskan ja pään aluetta. Teko oli erittäin vaarallinen ja harkitsematon ja se olisi voinut johtaa vakavaan loukkaantumiseen, IIHF:n päätöksessä sanotaan.

Jeglic oli sivussa sunnuntain Kanada-ottelusta ja joutuu jättämään väliin myös tiistain ottelun Norjaa vastaan.

Jeglic edusti Ässiä kaudella 2012–13 kooten 32 ottelussa tehot 2+2- Porin-jaksonsa jälkeen Jeglic hyökkäsi kevätkauden Saksan DEL-liigan Ingolstadtissa ja seuraavat kolme kautta KHL-seura Slovan Bratislavassa. Sarja säilyy samana, mutta ensi kauden seurana on Torpedo Nizhni Novgorod.

Ilman Jegliciä pelannut Slovenia hävisi sunnuntaina Kanadalle 2–7. Ottelun tehomies oli hattutempun laukonut Nathan MacKinnon (3+1). Tehokas oli myös MacKinnonin seurajoukkuekaveri Tyson Barrie. NHL:n Colorado Avalanchea edustava puolustaja (1+3) keräsi neljä tehopistettä.