Ässien debytantit juhlivat - Ilveksen leirissä ison mietinnän paikka

Ässät juhli avauspelissään ja varsinkin uudet nimet joukkueessa nousivat heti esille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien kauden ensimmäinen peli sujui joukkueelta tuloksellisesti erinomaisesti. 6-2 (0-0, 5-1, 1-1) -voitto Ilveksestä oli mainio suoritus.

Patapaitojen kannalta ilonaiheitta tarjosi erityisesti se, että joukkueen tämän kauden kymmenestä uudesta kenttäpelaajasta peräti kuusi iski maalin debyytissään. Phili McRae 1+2, Jesperi Kotkaniemi 1+1, Antoine Laganière 1+1, Sami Lähteenmäki, Marco Insam ja Mikko Salmio osuivat.

Avauspelinsä Euroopassa pelannut Laganière näytti heti ehdottomalta vahvistukselta.

- Voitto oli kaikista tärkeintä, mutta lisäksi monen kaverin onnistuminen maalinteossa lämmittää ja auttaa meitä myös eteenpäin. Pystyin itse pelaamaan ihan hyvin, vaikka ennen peliä hiukan jännittikin. Täyden seisomakatsomon näkeminen oli hieno juttu ja sai fiilikset pintaan enemmän kuin odotin, Laganière analysoi.

Hän kehui myös Kotkaniemen ja Simon Suorannan kanssa syntynyttä kemiaa.

- Tuntui heti siltöä, että meillä synkkasi jäällä. Peli oli nopeaa, kuten odotinkin, mutta hyvin pääsin pelaamiseen kiinni. Ei suoritus meiltä missään nimessä virheetön ollut, mutta ehdottomasti positiivinen. Kuusi tehtyä maalia on hyvä määrä, Laganière hymyili.

Siinä missä Ässät onnistui, Ilveksellä ei nauramisen aihetta suorituksestaan jäänyt. Etukäteen heiveröiseksi pelätty puolustus oli Porissa helisemässä. Ässät latoi kaikki kuusi osumaansa läheltä maalia, ja joukkue hallitsi maalin edustaa selvästi.

Kaksi peliä, nolla pistettä ja maaliero masentavasti 2-9. Kaikki ei voi olla toivotusti, jos tilastot näyttävät tuolta. Lauantaina joukkueen ilme ei ollut edes erityisen taisteleva.

- Kyllä oikea asenne on ilman muuta joukkueessa, mutta nyt se oli piilossa. Täytyy vain saada kaivettua se esille, Ilveksen kauden avausmaalin iskenyt Sami Sandell näki.

Valmentaja Karri Kivi totesi joukkueen suorituksesta olennaisen.

- Toisessa erässä meihin iski joukkohysteria, ja Ässät käytti sen hyväkseen. Oli kovat odotukset perjantain jälkeen, enkä osannut odottaa tällaista. Ei ollut tarpeeksi aikalisiä ongelmien ratkaisemiseen, Kivi paalutti.