Ässävalmentajaa odotti makuupaikka kopissa

Perinteisesti Pitsiturnauksen aamuotteluissa on tarjottu makuupaikkoja maalien edustoilla, mutta tällä kertaa sellainen oli tarjolla myös Porin Ässien pukukopissa. Päävalmentaja Jyrki Ahoa odotti Äijänsuolla siististi pedattu makuupaikka.

Ässävalmentaja oli saamastaan huomiosta pelkästään otettu – ja ainoastaan positiivisesti.

– Totta kai. Hienoa, Aho myhäili.

Vierasjoukkueiden miehittämässä pukukoppipäädyssä Ahon hallimajoituksesta riitti puhetta. Aho löi vielä lisää vettä myllyyn kehumalla valmentajakopin olosuhteita: keittiö yläkerrassa, uima-allas vieressä ja iso tv katonrajassa.

Äijänsuon ässäkopissa tarjoillun yllättävän vieraanvaraisuuden taustalla on Kiekkoareenan alkuviikon juttu Isomäen hallilla asustavasta Ahosta. Se sai runsaasti huomiota Porin ja Rauman ulkopuolellakin.

Myös perjantaiaamun makuupaikka herätti hallilla huomiota. Lukko-hyökkääjä Ilmari Pitkänen esimerkiksi postasi twitteriin kuvan makuupaikasta.

Ensimmäistä Pitsiturnauksessa valmentamaansa ottelua Aho piti monin tavoin onnistuneena, vaikka voitto valuikin rankkarikisassa Lukolle. Varsinainen peliaika eli 2 x 15 minuuttia oli maaliton.

– Olen todella tyytyväinen ilmeeseen. Höpöhöpöjuttuja tuli tosin vähän liikaa, mutta virheet olivat sellaisia, jotka nyt kuuluvat tähän peliin. Ja tietysti virheisiin oli osasyynsä myös vastustajalla, Aho puntaroi.

– Kivaahan tämä oli. Katsomo oli täysi. On mukava nähdä, että muutkin kuin me ottavat tämän tosissaan.