Ässät nollasi Kärpät Kokkolassa

Ässät pelasi kauden ensimmäisen kokopitkän harjoitusottelunsa tiistaina, ja joukkueen suoritus oli positiivinen. Pitsiturnauksessa patapaitojen jalat olivat vielä pääosin tukossa, mutta Kokkolassa pelatussa taistossa Oulun Kärppiä vastaan tilanne oli tältä osin parempi. Ässät oli voitokas lukemin 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Nollapelin torjui 29 kertaa kiekon eteen venynyt Andreas Bernard.

- Oli aika tasapainoinen ja ehjä suoritus meiltä. Liikkeemme oli nyt sellaista kuin haluammekin, minkä seurauksena saimme heti pelattua paremmin kuin Pitsiturnauksessa. Eri näköistä oli meno kuin viime perjantaina, kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi kiteytti.

Ässät iski avausmaalin pelin ensimmäisellä laukauksellaan 20 sekunnin kohdalla, kun täksi kaudeksi Poriin siirtynyt Jussi Makkonen osui.

"Kokeneet pelaajat kannattelivat meitä vaikeimmilla hetkillä"

- Saatiin siitä iso virtapiikki. Veimme mielestäni avauserää muutenkin. Toinen erä oli ehkä vähän Kärppien, ja kolmas oli puolestaan tosi tasainen. Molemmilla oli mahdollisuutensa, Kotkaniemi näki.

Toisen Ässien maalin viimeisteli kolmannessa erässä varsin onnekkaan osuman laukonut puolustaja Aleksi Mäkelä. Kaiken kaikkiaan porilaisten pelaamisessa oli paljon positiivisia puolia.

- Bernard pelasi erinomaisesti maalilla. Puolustuksemme pääsi myös hyvin paineen alta pois, ja kiekollisesti tekeminen oli pääasiassa ihan laadukasta. Kokeneet pelaajat kannattelivat meitä vaikeimmilla hetkillä. Ihan tyytyväinen voi olla yleissuoritukseen, Kotkaniemi kiteytti.