Ässät jäi ratikan alle – HIFK hurjana kotikaukalossaan

HIFK:n ja Ässien kamppailu oli tasainen vielä avauserän jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin hurjavireinen kotijoukkue, sillä HIFK takoi reilun 11 minuutin sisään kiekon peräti neljästi porilaisten verkkoon. Tehomiehinä häärivät kaksi maalia iskenyt Roope Hintz sekä kaksi syöttöpistettä mieheen saalistaneet Joonas Rask ja Matt Generous. Neljännen takaiskun jälkeen Ässät vaihtoi Andreas Bernardin tilalle maalille Ari Ahosen.

Jos HIFK:n selkeä yliote pitää kolmannessakin erässä, helsinkiläiset nousevat tasaisessa keskikastissa 86 pisteeseen. Ässillä on sarjataulukossa kuitenkin jo 90 pistettä, eli kuudentena keikkuvien porilaisten etumatka on joka tapauksessa ennen maanantaina pelattavaa viimeistä runkosarjakierrosta HIFK:lle jo tavoittamaton.

Ässien pahimmat uhkaajat Pelicans (58 ottelua ja 89 pistettä) ja Kärpät (59 ja 88) pelaavat lauantaina suoran playoff-paikan kannalta äärimmäisen tärkeän keskinäisen kamppailun. Kahden tasaisen erän jälkeen tilanne Lahdessa on 2–2. 

Pelicansin maaleista ovat vastanneet Juha Leimu ja Morten Poulsen. Oululaisten onnistujia ovat olleet vierastyöläiset John Albert ja Shaun Heshka.