Ässät aikataulussa maaottelutauolle

Jyrki Aho on saanut jakaa ohjeita pelaajilleen vaihtuvien esitysten keskellä. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien suoritukset SM-liigan ensimmäisellä neljänneksellä ovat olleet yhdellä sanalla sanoen vaihtelevia. Mukaan on mahtunut seitsemän ottelun voittoputki maksimipisteillä, mutta maaottelutauolle porilaiset lähtevät kolmen kamppailun tappioputkessa.

- Olemme tismalleen siinä pistekeskiarvossa, minkä asetimme itsellemme ennen kauden alkua. Totta kai kolme tappiota latistaa tunnelmaa, mutta isossa kuvassa voimme olla ihan tyytyväisiä, valmentaja Jyrki Aho mietti.

Yksi peliä sekoittanut tekijä ovat loukkaantumiset. Lauantaina kentällä viiletti melkein kaksi ketjullista nuoria pelaajia. Sivussa olivat hyökkääjät Jussi Makkonen, Jarno Kärki, Matti Kuparinen ja Antti Jaatinen.

- Tätä se joskus on. Nuorten miesten peliaika on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Heiltä ei kuitenkaan voi olettaa ratkaisevia suorituksia joka ottelussa. Mielestäni nuori kaartimme esiintyi ihan positiivisesti lauantainakin, vaikka hävisimme, Aho näki.

"Ehkä olemme jatkaneet Ässien linjaa"

Ässien suurin yksittäinen ongelmakohta on Ahon mukaan kristallinkirkas, ja tilastotkin kertovat karusti miksi näin on. Joukkueen ylivoimaprosentti on surkea 7,84, mikä on koko liigan huonoin lukema.

- Ylivoimapelaaminen on asia, mitä meidän pitää saada huomattavasti paremmaksi. Sinne kaivataan lisää luovuutta. Osittain loukkaantumisten takia emme ole saaneet rakennettua sellaista viisikkoa, mikä olisi tehnyt tasaisesti tulosta ylivoimalla.

Yhdeksästä kotipelistä Ässät on kerännyt mukavat 19 pistettä. Seitsemästä vierasmatsista matkaan on puolestaan tarttunut vain kuusi pistettä. Ero on iso.

- Minulle sanottiin kaupunkiin saapuessani, että Porissa on tärkeintä voittaa kotipelejä, eikä vieraissa ole pakko menestyä ihan niin hyvin. Ehkä olemme jatkaneet Ässien linjaa. Itse kuitenkin toivoisin, että pystyisimme pelaamaan tasaisemmin kotona ja vieraissa. Emme ole saaneet samaa tunnelatausta vieraskaukaloon kuin kotikentälle, ja huono ylivoima on nimenomaan vieraspeleissä vaikuttanut tuloksiin. Koko porukan rutiinitasoa pitää saada nostettua maaottelutauon aikana, Aho painotti.