Ässäkapteenin katse jo tulevaisuudessa

Juha Kiilholma keskittyy tällä hetkellä täysillä tuleviin otteluihin. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien aamutreenit päävalmentaja Mikael Kotkaniemen alaisuudessa olivat intensiivinen kokonaisuus. Pelaajat kuuntelivat tiiviisti valmentajan pelillisiä ohjeita, ja asioita yritettiin välittömästi harjoitella uuden systeemin mukaan. Tilanne ei ole pelaajille helppo, sillä muutokset tapahtuivat heidänkin suuntaansa pikaisella aikataululla.

- Oli tämä valmentajanvaihdos tietysti iso yllätys kaikille. Nyt meidän pitää vaan siirtää katse eteenpäin, eikä tuijotella enää yhtään menneisyyteen. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että pelaamisen pitää kehittyä nopealla aikataululla, Kiilholma painotti.

"Tästä muutoksesta saadaan uutta energiaa, minkä avulla pystymme parantamaan pelaamistamme"

Valmentajanvaihdos on aina pelaajille erikoinen tapahtuma. Usein joukkueen pelilliset ajatukset voivat muuttua radikaalisti pienessä ajassa ja uutta opittavaa on valtavasti. Aikaa uuden oppimiseen ei puolestaan ole kuin rajallinen määrä.

- Harjoituksissa kokeiltiin uusia juttuja, ja yritettiin porukalla oppia niitä mahdollisimman hyvin. Tietysti tällaisessa tilanteessa jokaisen pelaajan pitää katsoa peiliin, sillä asioita ei ole voitu tehdä parhaalla tavalla, kun valmentaja vaihtuu kesken kauden, Kiilholma puntaroi.

"Siinä on hieno kattaus tarjolla pelaajille sekä katsojille"

- Olemme sarjataulukossa vasta kahdestoista, joten eihän tilanne ole kenenkään kannalta toivottu. Tästä muutoksesta saadaan uutta energiaa, minkä avulla pystymme parantamaan pelaamistamme. Mitään muuta tavoitetta meillä ei ole kuin saavuttaa pudotuspelipaikka.

Ässät kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Lukon. Peli on Ässille poikkeuksellinen monella tavalla. Kiilholma uskoo, että väännöstä tulee erittäin mielenkiintoinen, ja vauhtia siitä ei tule puuttumaan.

- Perjantai-ilta, täysi Isomäki Areena, ja vastassa Lukko. Siinä on hieno kattaus tarjolla pelaajille sekä katsojille. Meille jokainen jäljellä oleva kamppailu on pudotuspeliottelu ja panosta niissä riittää. Tunnetta kaukalossa tullaan näkemään Lukkoa vastaan todella paljon, se on sanomattakin selvää, Kiilholma pohti.