Antti Kerälä: "Palasimme taas normaaliin arkeen"

Antti Kerälä laukoi tiistaina voittomaalin HIFK:n verkkoon. Kuva: Juhani Liuhala

Ässille vuoden ensimmäinen ottelu oli monella tapaa helpotus. Ennen tiistain kamppailua HIFK:a vastaan patapaidoilla oli alla neljä peräkkäistä häviötä. Pelaaminen ei tappiomatseissa silmiä hivellyt, eikä tuloksia voi pitää vääryyksinä. Varsinkin koko kauden ajan joukkueen selkärankana toiminut laadukas puolustuspelaaminen yski pahasti. Tähän tuli muutos heti vuoden 2017 avauskierroksella, kun HIFK kaatui 2-1.

- Todella tärkeä voitto. Päästään aloittamaan vuosi puhtaalta pöydältä, kun saimme katkaistua vaisumman putkemme. Tämä oli henkisesti iso tulos, minkä varaan voi rakentaa tulevaisuuttakin, voittomaalin tehnyt keskushyökkääjä Antti Kerälä pohti.

"Mitään suuria muutoksia emme ole tehneet, vaan yksilöistä tämä kaikki lähti liikkeelle"

Helsinkiläiset eivät olleet Porissa parhaimmillaan, eikä Ässienkään esitys ollut missään nimessä huikea. Se ei joukkuetta silti tällä hetkellä suuremmin haittaa, sillä tärkeimmät asiat toteutuivat. Porilaisten maalivahti Andreas Bernardille kertyi vain 17 torjuntaa koko kamppailussa.

- Puolustimme huomattavasti tiiviimmin kuin parissa aiemmassa pelissä. Joka äijä laittoi kiitettävästi kroppaa likoon. Mitään suuria muutoksia emme ole tehneet, vaan yksilöistä tämä kaikki lähti liikkeelle. Palasimme taas normaaliin arkeen, missä puolustamme koko porukan voimin hyvin. Näin meidän pitää jatkaa tulevissakin väännöissä, Kerälä näki.

Tähän mennessä Kerälä on onnistunut tekemään kauden aikana pisteet 3+9. Suunta on kuitenkin ollut huomattavasti ylöspäin. Loukkaantuminen pilasi syyskuun, lokakuussa ja marraskuussa pisteitä kertyi yhteensä ainoastaan 1+2. Tämän jälkeen 12 peliä ovat tuottaneet tilastoihin mukavat lukemat 2+7.

"Nyt luistin on alkanut liikkumaan paremmin, minkä seurauksena kaikki tuntuu helpommalta"

- Koko ajan pelaaminen on tuntunut paremmalta. Loukkaantumisen jälkeen minulla meni aikaa, että pääsin kunnolla rytmiin kiinni. Nyt luistin on alkanut liikkumaan paremmin, minkä seurauksena kaikki tuntuu helpommalta. Tuntuu siltä, että peli peliltä oma tekeminen menee oikeaan suuntaan, Kerälä mietti.

Positiivisista asioista huolimatta Ässien hyökkäyspelaaminen on edelleen vain ajoittaista. Hetkellisesti jo tehokkaammalta näyttänyt ylivoimapelikin on jälleen vajonnut tuloksettomaksi. Tiistaina Kerälä toki osui vain neljä sekuntia pakkopelin päättymisen jälkeen.

- Saamme mielestäni maalipaikkoja ihan riittävästi, mutta niistä pitäisi laittaa kiekko verkkoon. Siitä se yksinkertaisesti on kiinni. Itselleni onnistuminen luonnollisesti maistui, kun maaleja ei ole kauhean paljon tullut tehtyä, Kerälä hymyili.