Andreas Bernard urakoi lähes 40 torjunnan nollapelin - Ässät nousi suoralle pudotuspelipaikalle

Pudotuspeliviivojen tuntumassa kamppailevat Tampereen Ilves ja Porin Ässät kohtasivat tiistaina Hakametsässä. Ilves tavoittelee kymmenennen sijan myötä viimeistä pudotuspelipaikkaa, Ässillä on kiikarissa kuudennen sijan myötä suora puolivälieräpaikka. Porilaisten urakka helpottui 0-1-vierasvoiton myötä.

Ässät otti otteluun lentävän alun, kun vain 37 sekunnin jälkeen patapaidat siirtyivät ottelussa johtoon Jussi Makkosen ohjatessa Jyri Marttisen viivavedon sisään. Ensimmäisen erän alku oli maalin jälkeen melko tasaista vääntöä, mutta Tommi Paakkolanvaaran kaksiminuuttisen jälkeen Ilves oli käytännössä koko ottelun niskan päällä.

- Meidän alku oli tosi hyvä, mutta sen alivoiman jälkeen oli epävarmempaa, nollapelin pelannut italialaisvahti Andreas Bernard analysoi ottelun jälkeen.

- Ilves pelasi tosi hyvin tänään, ja meillä oli tosi vaikeaa, mutta taisteltiin hienosti. Tosi hyvää puolustuspeliä meiltä tänään.

Bernard torjui Ässien maalilla peräti 39 kertaa, kun virkaveli Antti Lehtonen toisessa päädyssä otti vain viisitoista koppia. Iso osa voitosta voidaan siis laskea Bernardin ansioksi.

- Niin voi kyllä sanoa, Bernard myöntää.

- Puolustajat olivat kyllä myös hyviä tänään. Mutta olen tyytyväinen omaan peliini.

Ässät nousi voittonsa ansiosta yhden pisteen turvin kuudennelle sijalle ohi Pelicansin. Sarjatilanne oli pelaajistossa hyvin tiedossa.

- Tiesimme, että Pelsut on vain kahden pisteen päässä. Tavoitteemme oli tänään kolme pistettä, ja se saatiin. Vähän oli tuuriakin mukana, mutta sellaista jääkiekko on välillä.

Ässien otteluohjelma loppukauden osalta ei ole helppo: JYPiä lukuunottamatta patapaidat kohtaavat kärkiviisikosta vielä jokaisen kertaalleen.

- Jokainen peli ja jokainen piste lasketaan. Suora pleijaripaikka on vaikea saavuttaa, mutta sitä lähdetään hakemaan, Bernard päättää.

Ässät jatkavat pelejään torstaina Porissa, kun vastaan luistelee niin ikään pudotuspelipaikasta taisteleva Mikkelin Jukurit.