Aleksi Saarela lähdössä jatkamaan kauttaan Pohjois-Amerikkaan

Aleksi Saarela ampui viime kaudella Ässissä 20 maalia. Tällä kaudellakin kaudella pisteitä on syntynyt, vaikka hyökkääjällä on ollut välillä vaikeaa milloin vammojen, milloin valmennuksen kanssa. Kuva: Esa Urhonen

Raumalla ei tänä keväänä pudotuspelijääkiekkoa nähdä, miesten tasolla. Sen sijaan Nuorten SM-liigassä nähdään.

Lukko kaatoi perjantaina toistamiseen Tapparan ja selvisi sarjassa jo kahdeksan parhaan joukkoon. Kun myös Lukon yhteistyöseura KeuPa on selviämässä Mestiksen pudotuspeleihin, monelle Lukon pelaajalle tarjoutuu mahdollisuus jatkaa kauttaan, vaikka liigajoukkueen osalta se päättyy varmuudella maanantain KalPa-otteluun.

Vuonna 1997 syntyneet ovat vanhin A-nuoriin mahtuva ikäluokka. Lisäksi joukkueet saavat nimetä kokoonpanoonsa neljä vuosina 1996 ja 1995 syntynyttä pelaajaa.

Syntymävuotensa puolesta mahdollisia vahvistuksia Lukon liigajoukkueesta A-nuoriin ovat siis Eetu Koivistoinen (1995), Roni Sevänen (1995), Jere Friberg (1995), Atte Mäkinen (1995), Kaapo Kähkönen (1996), Joonas Niemelä (1997), Aaro Vidgren (1997) ja Aleksi Saarela (1997).

Koivistoinen, Sevänen ja Friberg pelasivat A-nuorten mukana jo perjantaina. Niemelä ja Vidgren puolestaan hyökkäsivät KeuPan riveissä. 

- Niemelää ja Vidgreniähän saa ikänsä puolesta liikutella pudotuspelien aikana vaikka edestakaisin. Emme ole kuitenkaan vielä tehneet päätöstä, kuka pelaa missäkin. Katsotaan sitä liigajoukkueen pelien jälkeen alkuviikosta, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo totesi.

Se on kuitenkin varmaa, että Aleksi Saarelaa ei A-nuorten paidassa nähdä. NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja lähtee hyvin todennäköisesti Pohjois-Amerikkaan, kun Lukon kausi on ohi.

- Mielelläni sinne tietysti lähtisin, mutta sehän ei ole minun päätökseni, vaan Carolinan. Ratkaisu on odotettavissa lähiviikkoina tai oikeastaan lähipäivinä, Saarela selvitti.

Carolina Hurricanesilla on NHL-runkosarjaa jäljellä vielä 18 peliä, minkä jälkeen kausi tuskin tulee jatkumaan pudotuspeleissä. Farmijoukkue Charlotte Checkers taistelee pudotuspelipaikasta AHL:ssa. Runkosarjaa on jäljellä niin ikään 18 peliä. 

Saarela on kirjauttanut tällä kaudella Lukon paidassa 47 liigaottelussa 14+13=27 tehopistettä. Viimeiset kaksi ottelua hän on esiintynyt Lukon ykkössentterinä ja tehnyt kolme maalia.