Aleksi Mustonen muuttaa Lahteen

Aleksi Mustonen tunnustaa ensi kaudella turkoosia väriä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ilveksessä tällä kaudella yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä lukemin 12+26 nakuttanut hyökkääjä Aleksi Mustonen, 22, vaihtaa kahden vuoden sopimuksella Pelicansin paitaan.

Pelicansin runkosarjan seitsemästä parhaasta pistemiehestä jatkosopimus lahtelaisseurassa on vain Kangasniemellä ja Björnisellä.

Mustonen oli runkosarjassa Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä ja neljänneksi paras pistemies. Sekä laidalla että sentterinä urallaan pelannut Mustonen kellotti pelaamissaan 59 ottelussa keskimääräisen peliajan 18.04.

Vuonna 2014 nuorten eli 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Mustonen oli kaksinkertainen juniorien Suomen mestari Jokereissa. Hänen kahden edelliskauden pörssisaldonsa Ilveksessä oli 10+17 ja 10+14.

Mustonen on toistaikseksi ainoa uusi pelimies, jonka lahtelaisseura tiedotti liittyvän joukkueeseen.

Viime kauden maalivahdeista Pelicansissa on jatkamassa vain Joona Voutilainen, joka pelasi runkosarjassa kahdeksassa ottelussa. Voutilaisen torjuntaprosentti 91,76 oli sarjan 17. paras. Espoolaissyntyinen Voutilainen, 20, siirtyi Pelicansiin Jokereista.

Pelicansin puolustuksessa jatkavat menneen kauden joukkueesta Mikko Kousa, Stefan Lassen, Juha Leimu, Nico Manelius ja Roni Rukajärvi.

Hyökkääjistöstä jatkosopimus on tusinalla pelaajalla: Iikka Kangasniemi, Miska Siikonen, Kimi Koivisto, Antti Tyrväinen, Taavi Vartiainen, Hannes Björninen, Joonas Alanne, Aleksi Rekonen, Arttu Heikkinen, Henri Heino, Severi Lahtinen ja Artturi Toivola.

Pelicansin runkosarjan seitsemästä parhaasta pistemiehestä jatkosopimus lahtelaisseurassa on vain Kangasniemellä ja Björnisellä.