Aivotärähdys päätti konkaripakki Antti Halosen jääkiekkouran

KalPan 34-vuotias puolustaja Antti Halonen joutuu lopettamaan jääkiekkouransa. Halonen sai vuosi sitten pelatussa ottelussa vakavan aivotärähdyksen, jonka jälkeen paluu kaukaloon ja tositoimiin ei olen enää ollut mahdollista. Kuopiolaisseura tiedotti asiasta maanantaina.

– Surullista ja harmillista, että ura päättyi loukkaantumiseen, intoa ja pelivuosia olisi vielä ollut jäljellä. Terveys menee kuitenkin pelaamisen edelle ja lääkärit totesivat, että on sula mahdottomuus jatkaa enää ammattijääkiekkoilijana, Halonen kertoi KalPan tiedotteessa.

Halosen mukaan kuntoutusprosessi alkoi viime elokuussa.

– Arjessa eläminen on mennyt eteenpäin ja kuntoutusta jatketaan lääkärien ja neuropsykologin kanssa. Yritetään koota palasista kokonainen ihminen ja katsotaan sitten mitä alkaisi tehdä isona. Tavoite on päästä kuntoutuksen jälkeen kouluttautumaan uudelleen, Halonen kertoi.

Kajaanilaissyntyinen Halonen pelasi SM-liigassa yhteensä 302 ottelua. Hän voitti Turun Palloseurassa Suomen mestaruuden keväällä 2010. Halonen pelasi urallaan kaksi kautta myös Ruotsin pääsarjassa kantaen Timrån paitaa. 

Uralle mahtui myös kolmen vuoden juniorijakso Rauman Lukossa. Halonen puolusti sinikeltaisissa väreissä kaudet 1998–2001. Kaudella 2000–01 Halonen oli A-nuorten puolustajien pistepörssin kakkonen koottuaan 44 ottelussa 31 (9+22) tehopistettä.