Ässät aloittaa ainutlaatuisen maalivahtivalmennuksen

Junnut pääsevät vastaisuudessa ottamaan aitiopaikalta oppeja muun muassa Andreas Bernardilta. Kuva: Mikko Ruohola

Porin Ässät aloittaa ensi viikon maanantaina uudenlaisen tavan valmentaa seurassa olevia juniorimaalivahteja. Ensi viikosta eteenpäin junioriveskarit pääsevät maanantai-iltaisin harjoittelemaan tunnin verran edustusjoukkueen maalivahtien (Ari Ahonen ja Andreas Bernard), sekä maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

- Tällainen asia on jo pitkään ollut mielessäni, mutta vihdoin saatiin polkaistua se kunnolla eteenpäin. Ajankohta on nyt ehdottomasti oikea. Olosuhteet ovat uusitussa jäähallissa kunnossa, ja tällainen on niidenkin puolesta mahdollista, Rosendahl kertoo.

Lopullisena tarkoituksena on luoda nuorille maalivahdeille mahdollisimman selkeä urapolku aina edustusjoukkueeseen asti.

"Suomessa tällaista systeemiä ei ole tietääkseni missään muualla."

- Esimerkin avulla oppiminen on valtavan tärkeää ja se kehittää pelaajaa huomattavasti. Samalla tutustutamme junioreita edustusjoukkueen tiloihin, ja opetamme maalivahdeille tärkeitä perusasioita. Se on kaikille hyödyksi, että nämä asiat oppii mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, Rosendahl paljastaa.

- On ollut tosi hienoa huomata, että Ahonen ja Bernard ovat lähteneet tähän täysillä mukaan. Kaikesta näkee, ettei tämä ole heille mikään pakollinen juttu, vaan he haluavat olla aidosti mukana toiminnassa. Valmentajillekin tämä antaa varmasti uudenlaista energiaa ja vaihtelua kauden keskelle.

Ässistä mukaan pääsevät maalivahdit nuorimmista ikäluokista aina B-junnuihin asti. Edustusjoukkueen maalivahtien lisäksi A-junnujen veskarit ovat myös jäällä harjoittelemassa sekä opettamassa nuorempiaan.

- Suomessa tällaista systeemiä ei ole tietääkseni missään muualla, ja maailmallakin tämä on aika harvinainen juttu. Minun puolestani harjoituksiin saa tulla ihan kuka tahansa maalivahdin hommasta kiinnostunut. Omat varusteet täytyy olla mukana, ja tietysti jonkinlainen vakuutus pitää myös olla. Ne ovat ainoat vaadittavat edellytykset, Rosendahl toteaa.