Aika jälkeen Ekin

Tomi Kallio, Teemu Lassila ja Harri Tikkanen kuuluvat TPS:n kokeneeseen kaartiin. Kuva: Juha Sinisalo.

TPS kokoontui lauantaina ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Sunnuntaina on vuorossa ensimmäinen peli, kasitien paikallistaistelu Raumalla.

Siinä ottelussa turkulaiset joutuvat kamppailemaan ilman parasta pistemiestään Eric Perriniä.

Perrin loukkaantui keskiviikon Pelicans-ottelussa. TPS ei ole tiedottanut hänen polvivammansa vakavuudesta, mutta lehtitietojen mukaan mies on jopa kaksi kuukautta sivussa.

- Valitettava tapaus. Perrin on ollut meidän kärkihyökkääjiämme alkukaudella, joten tuleehan siitä jonkunnäköinen lovi, puolustaja Harri Tikkanen myöntää.

TPS kävi heti loukkaantumisen jälkeen joukkueena läpi, mitä Perrinin putoaminen sivuun tarkoittaa.

- Loukkaantumisia tulee jokaiselle joukkueelle. Se tarkoittaa sitä, että muiden pitää pystyä nostamaan tasoaan, Tikkanen painottaa.

- Meillä on edelleen hyvä joukkue. Emme ole missään nimessä pistämässä hanskoja tiskiin. Tässähän on puolet kaudesta jäljellä. Nyt vasta alkaa varsinainen kilpajuoksu kohti kevättä.

Se kuitenkin tapahtuu ilman Perriniä ja Lauri Tukosta. Molemmat kantoivat kultakypärää, kun vastustajan taklaus laittoi heidät sivuun.

Tukonen sai vammoja, kun Jani Tuppurainen taklasi hänet selästä laitaan kaksi kuukautta sitten. Perrin sai polvivamman, kun Pelicansin Ben Blood osui jalallaan hänen jalkaansa.

- Pelit ovat puhuttaneet ihan tarpeeksi. Asianosaiset tiedostavat tapahtuneet, enkä halua tässä ruveta mitään spekuloimaan, Tikkanen väistää kohteliaasti.

- Mutta "Late" ja "Eki" ovat kokeneita yksilöitä, joilla on paljon taitoa. Heidät pitää vaan korvata. Pelit sen vasta tulevat näyttämään, miten siinä onnistumme.

TPS palasi joulutauolta tyylikkäästi, kun se jätti Ilveksen Turussa nollille. Rähinäpeli Pelicansia vastaan aiheutti ison loven hyökkäykseen, mutta ei antanut sarjapisteitä.

Turkulaiset matkustavat Raumalle sarjakasina, iskuetäisyydellä Lukosta. Kolmen pisteen voitto nostaisi TPS:n sunnuntain vastustajan rinnalle.

- Tepsin arki pyörii ihan mallikkaasti. Tekemisen taso on ollut hyvä. Meillä on paljon kokeneita jätkiä, ja pelaajat vaativat toisiltaan paljon, Tikkanen luonnehtii.

Kuulutko itse vaativaan portaaseen?

- Ehkä sitä näinkin voisi kutsua. Jostain syystä vanhemmat pelaajat ovat enemmän äänessä.