Ahonen ennustaa kovaa peliä: "Saa pää pyöriä kuin pöllöllä"

Rony Ahonen ja Janne Niskala keräsivät viime vuonna pehmoleluja perhepelissä. Joulupuu-keräykseen tarkoitetut nallet saa jälleen lauantaina heittää jäälle Lukon ensimmäisen maalin jälkeen. Kuva: Esa Urhonen

Vielä viime kaudella Filip Riska, Olavi Vauhkonen ja Rasmus Rinne olivat Rony Ahosen joukkuekavereita. Lauantai-iltana Ahonen voi hyvin vaihtaa kaksikon kanssa kuulumisia, mutta leppoisia kommentteja heitellään vasta pelin jälkeen.

Sitä ennen voi olla aika käydä toisenlaisia keskusteluja.

- Olavi Vauhkonen tulee vastaan, kyllä. Kyllähän ne tietyt kaverit erottaa kentällä. Tosin en tiedä, erottaako Riskan veljeksiä toisistaan, Ahonen heittää.

Myös nuorempi Riska pelasi aikanaan kauden Lukossa, mutta hänen kanssaan Ahonen ei koppia koskaan jakanut. Veljesten pelityyli on toki tuttu.

- Siinä saa pää pyöriä kuin pöllöllä, kun pitää katsella, tuleeko joku sieltä selästä, kun menee kulmaan, Ahonen arvelee.

Sportin pelaajista Markus Nordlund on Lukon kasvatti, ja omat jaksonsa sinikeltaisissa pelasivat myös Joonas Komulainen ja Sami Blomqvist. Komulaista ei tosin Raumalla nähtäne, sillä hän on loukkaantunut.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen Sport vei maalein 3-1. Sarjataulukossa vaasalaiset ovat 15 pistettä edellä, ottelun vähemmän pelanneena.

- Aktiivinen ja kovaa pelaava joukkue sieltä tulee vastaan. Jokaisesta sentistä joutuu varmasti taistelemaan, kahden vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa tehnyt Ahonen uskoo.

- Lähtö on tärkeä. Torstaina otettiin voitto, ja nyt palataan kotiaskiin, jossa emme valitettavasti ole parhaimmillamme olleet. Kova matsi tulee olemaan.