Aho kommentoi Koiviston siirtouutista sitten "kun sen aika on"

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho ei ole halukas kommentoimaan Savon Sanomien julkaisemaa uutista, jonka mukaan Jukurien puolustaja Miika Koivisto, 26, luutisi ensi kaudella oululaisjoukkueen takalinjoilla.

- Kysymyksessä on ensi kauteen liittyvä asia. Palataan asiaan sitten, kun sen aika on eli tämän kauden jälkeen, Aho kommentoi.

Mikäli Koiviston siirrosta tulee totta, Kärppien puolustuspää on liki valmis kaudeksi 2017–2018. Kaikilla nykyisillä puolustajilla on voimassa oleva tai option kautta tuleva sopimus ensi kaudeksi, lukuunottamatta Ilkka Mikkolaa, joka joutuu jatkoneuvottelujen suhteen kriittisen tarkastelun kohteeksi tämän kauden jälkeen.

Koivisto on juuriltaan vaasalainen, mutta pelannut viimeiset kaudet KalPassa, Lukossa ja Jukureissa, jossa hän on noussut EHT-tason puolustajaksi. Hän pelaa Jukureissa isoja minuutteja ja on hyvä avaus- ja ylivoimapelaaja. Päävalmentaja Risto Dufva on luonnehtinut Koivistoa Liigan tämän hetken parhaaksi pakiksi.

"Meillä oli palaveri, jossa olivat pelaajistosta mukana Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä sekä valmennusjohto. Teimme vain täsmennyksiä, mitä kaikki voisimme tehdä paremmin."

Kärpät on palauttanut viimeisen kuukauden aikana pelillistä uskottavuttaan ja pystynyt rouhimaan pisteitä kymmenessä viimeisessä ottelussa kahden pisteen keskiarvolla. Muutos parempaan tapahtui konkreettisimmin maaotteluatuolla marraskuussa.

- Silloin joukkue oli kokonaisuudessaan kasassa ja veti viikon viikon urku auki. Moinen teho ei olisi mahdollista normiviikoilla, jolloin otteluita on kolme viikossa, Aho taustoittaa.

Ahon sanavarastossa ”kriisipalaveri” kuulostaa sensaatiohakuiselta tai ylikorostetulta.

- Meillä oli palaveri, jossa olivat pelaajistosta mukana Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä sekä valmennusjohto. Teimme vain täsmennyksiä, mitä kaikki voisimme tehdä paremmin.

Palaveri anti heijastui käytäntöön.

-Sisäisen vaatimustason pitää lähteä aina pelaajasta itsestään. Ehkä uusilla täsmennyksillä saatiin sekä harjoitteluun ja pelitavan jauhamiseen lisää pedanttisuutta, Aho hahmottelee.

"Juuri kuulin, että Jari Sailio ja Toni Kähkönen ovat pelikunnossa ensi viikolla. Niklas Olausson palaa kokoonpanoon jo torstain HPK-ottelussa kotona."

Siirtomarkkinat ovat auki vielä helmikuun 15. päivään saakka. Urheilutoimenjohtaja aikoo olla silmät auki ja korvat höröllä.

- Ehkä pakistoon voisi katsella kakkosylivoimaan pelaajaa, mutta nykyliigassa pitää pystyä myös puolustamaan, Aho alleviivaa.

Välillä kilometrin mittaiseksi venynyt sairaslista alkaa tyhjentyä, vaikka keskushyökkääjä Miska Humaloja ja puolustaja Taneli Ronkainen ovat vielä kuukausia sivussa.

- Juuri kuulin, että Jari Sailio ja Toni Kähkönen ovat pelikunnossa ensi viikolla. Niklas Olausson palaa kokoonpanoon jo torstain HPK-ottelussa kotona, Aho tietää.

 

Kärpät kohtaa keskiviikkoiltana vierasottelussa HIFK:n alkaen kello 18.30.

Kärppien kokoonpano:

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio)

I viisikko: Jesse Saarinen – Mika Pyörälä – John Albert, Lasse Kukkonen – Shaun Heshka

II viisikko: Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Taneli Siikaluoma – Jani Hakanpää

III viisikko: Julius Hermonen – Jesse Koskenkorva – Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola – Mikko Niemelä

IV ketju: Aku Kestilä – Miska Humaloja – Sami Anttila

7. pakki: Aleksi Mäkelä