Aaltonen: "Paljon on vielä hommia"

Jos joku Tampere Cupin kävijä odotti näkevänsä Juhamatti Aaltosen HIFK:n punaisessa paidassa, niin joutui pettymään. Aaltonen kyllä viiletti IFK:n pelaavassa kokoonpanossa, mutta pelipaidat olivat valkoiset.

Punaisissa seuraväreissä huippuhyökkääjä esiintyi vasta ottelupalaverin jälkeisessä haastattelussa. Tampere Cupin ottelu TPS:ää vastaan oli Aaltosen ensimmäinen

– Ei se nyt ihan lapaseen mennyt, Aaltonen arvioi ensiesiintymistään omintakeiseen tapaansa.

Seuraväreissä. Juhamatti Aaltonen pelasi Tampere Cupissa ensi kertaa HIFK:n paidassa. Kuva: JP Mikola


– Paljon on vielä hommia, ihan jokaisella. Kaikkien pitää parantaa, vaikka tietysti pitää muistaa, että ei pelaaminen voi vielä tässä vaiheessa valmista ollakaan.

Jokereista siirtynyt Aaltonen hyökkäsi samassa ketjussa Roope Hintzin ja Joonas Raskin kanssa.

– Kenttä on hyvä. Hintz on tulevaisuuden huippupelaaja, iso äijä, vahva luistelija ja hyvä ampumaan. Rask on taitava, nopea jätkä ja hänellä on hyvä kuti, Aaltonen kiittelee.

Yhteisen pelituntuman puute näkyi Aaltosen mukaan siinä, että uuden ketjun hyvät suoritukset olivat enimmäkseen yksilötason väläytyksiä.

– Välillä meni vähän leikkimiseksi. Pitää tunnistaa tilanteet paremmin, ajaa äijään kiinni ja muistaa, että jonkun täytyy mennä myös maalille tekemään maskia, kuului resepti.

Itse ottelussa Aaltoen jäi ilman tilastomerkintöjä. TPS voitti 5–2, HIFK:n osumista vastasivat Miro Saarelainen (Miro Heiskanen–Daniel Grillfors) ja Henri Tamminen (Heiskanen–Panu Mieho). Kokoonpanosta puuttui tukku kokeneita pelaajia. Arttu Luttinen, Juuso Puustinen, Corey Elkins ja Tommi Taimi eivät pelanneet.