900 ottelun Vahalahti toivoo, että enemmän on takana kuin edessä

Ville Vahalahti pelasi tiistaina 900. runkosarjaottelunsa jääkiekkoliigassa. 39-vuotiaalla hyökkääjällä on Lukon kanssa sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta, joten jos vain paikat pysyvät kunnossa, Vahalahti saattaa hätyytellä Raumalla vielä jopa tuhannen ottelun rajapyykkiä.

Kaikkien aikojen ottelutilastossa hänen edellään ovat vain Jan Latvala (1230), Erik Hämäläinen (1001), Marko Tuulola (942) ja tiistaina Vahalahden edustamaa Lukkoa vastaan 931 runkosarjapelinsa pelannut Kärppien Ilkka Mikkola.

- Uskon, että enemmän on takana kuin edessä. Toivottavasti, Vahalahti naurahti.

Ville Vahalahti 900. runkosarjaottelu Kärppiä vastaan. Kuva : Juha Sinisalo.

Vahalahti debytoi pääsarjassa kasvattajaseuransa TPS:n paidassa 3.12.1998. Nykyisistä joukkuekavereista maalivahti Lassi Lehtinen, 17, ei ollut tuolloin vielä edes syntynyt. Vahalahti muistaa ensimmäisen liigapelinsä edelleen hyvin.

- Se oli Tapparaa vastaan Tampereella. Satuin tekemään siinä pari maalia, niin se jotenkin jäi vähän paremmin mieleen.

Tehohyökkääjälle mieleen ovat jääneet myös isommat merkkipaalut ja tietenkin mestaruuksiin liittyvät ottelut. Mestaruuksia Vahalahti on juhlinut neljästi, kaikkia TPS:n paidassa (1999, 2000, 2001 ja 2010).

Turussa on tullut lisäksi SM-hopeaa 2004 ja Lukossa pronssia keväällä 2014.

Yhden merkkipaalun Vahalahdella on mahdollisuus saavuttaa jo tällä kaudella. Hän on tiistaisen maalinsa myötä tehnyt runkosarjassa 245+390=634 tehopistettä ja on kaikkien aikojen pistetilastossa kahdeksantena, 12 pisteen päässä Risto Jalosta.

Pisterajapyykeistään Vahalahti kuulee yleensä toimittajilta.

- Tällaiset isommat lukemat on tiedossa vähän aikaisemmin. Viimeistään hallilla joukkueenjohtaja muistuttaa, että ennen peliä on joku kukitus, hän virnisti.

- Se oli tosin aika hieno hetki, kun ohitin siinä tilastossa Raimo Helmisen, kun miettii millaisen uran hän pelasi.

Ilves-legenda mätti urallaan pistelukemat 161+420=581.