800 NHL-ottelun terhakka maalintekijä Kärppiin

Kroonisesta maalinteko-ongelmasta kärsivä Kärpät jatkaa aktiivista toimintaansa siirtomarkkinoilla. Tiistai-iltana haaviin tarttui 770+30=800 NHL-ottelua pelannut laitahyökkääjä ja hanakkana maalintekijänä tunnettu Niklas Hagman, joka pelaa Kärpissä loppukauden kattavalla sopimuksella.

– Juuri nyt hän on Helsingissä, ja yritämme saada hänet keskiviikoksi Ouluun. Sitä ei vielä pysty sanomaan, onko ”Nikke” kokoonpanossa jo torstaina, kun meillä on kotipeli Jukureita vastaan, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho raportoi CHL-ottelun jälkeen.

Hagman on nyt 36-vuotias, ja hänestä tulee 37-vuotiaan Ilkka Mikkolan jälkeen joukkueen toiseksi vanhin pelaaja. Hagman on junioritaustoiltaan hifk-lainen, mutta kasvoi Kärpissä kansainvälisen luokan pelaajaksi kausina 1999–2001. Keväällä 2000 hän oli 20-vuotiaana nostamassa Kärppiä liigaan ja johdatti seuraavalla kaudella joukkueen aina välieriin saakka. Ensimmäinen liigakausi tuotti pisteet 28+18=46.

Ura jatkui syksyllä 2001 NHL:n Florida Pantherissa. Tehopisteitä Floridassa, Calgaryssa, Dallasissa, Torontossa ja Anaheimissa kertyi kymmenen kauden aikana yhteensä 147+154=301. Tuloksekkain oli kausi 2008 – 2009 Torontossa, missä syntyi 65 ottelussa 22+20=42.

Edelliset kaksi kautta hän kiekkoili Jokerien KHL-joukkueessa.

Hagman harjoitteli kesän muiden suomalaisten NHL-pelaajien kanssa Helsingin Salmisaaren hallissa, mutta viimeisen kuukauden liki yksin.

– Tietojemme mukaan hän on pelikunnossa, Aho luonnehti.

Päävalmentaja Kai Suikkaselle Hagman kelpaa kyllä.

– Tarvitsimme maalintekovoimaa, ja sitä myös toivottavasti saamme. Sitä, kenen ketjuun hänet sijoitetaan, ei voi vielä tietää, Suikkanen totesi.

Kun Hagman pelasi kaksi kautta kautta Kärpissä, hän pelasi numerolla yhdeksän.

– Nikke tietysti itse saa päättää, mutta eiköhän ysi ole aika lähellä, Aho taustoitti.