30 maalin Savinainen: "Tämä ei ole ihan jokavuotista touhua tässä liigassa"

Veli-Matti Savinainen tuuletti kauden 30:ttä maaliaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Veli-Matti Savinainen tuuletti kauden 30:ttä maaliaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparan runkosarja päättyi kotihallissa 4-1-voittoon sarjan hännille jääneestä SaiPasta.

Kun kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa panosta, kohdistui suurin mielenkiinto yksittäisiin pelaajiin. Tapparan kärkihyökkääjistä Henrik Haapala haki 60 tehopisteen rajaa ja Veli-Matti Savinaisella hakusessa oli 30 maalin rajapyykki.

Molemmat saavuttivat lopulta tavoitteensa, ja piste- ja maalipörssin voitot matkasivat kirvesrintojen koppiin tasalukemilla ryyditettynä.

Savinainen iski kolmannenkymmenennen osumansa tyhjään maaliin reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria.

- Hieno hetkihän se oli. 30 maalia ei ole ihan jokavuotista touhua tässä liigassa. Hienolta se tuntuu, olisi ollut vaan paikat tehdä se ihan maalivahdillekin, mutta meni sitten tyhjään maaliin, Savinainen kertasi oman siniviivan takaa vastustajan maaliin lentänyttä osumaansa.

Lähes koko kauden maalipörssiä johtanut Savinainen jahtasi 30:ttä maaliaan peräti seitsemän ottelun ajan. Ehtikö rajan saavuttamisesta tulla jo paineita?

- En tiedä paineista. Paljon siitä aiheesta vitsailtiin kopissa, mutta itse olin sillä mentaliteetilla, että se tulee jos on tullakseen. 29:kin on ihan kova maalimäärä.

Savinainen on ensimmäinen 30 maalin rikkoja kotimaisessa pääsarjassa viiteen vuoteen. Edellisen kerran rajapyykin rikkoi slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky. Mutta kuinka hyvin yksittäiset maalit ovat jääneet maalikuninkaan mieleen, ja mikä oli kauden mieleenpainuvin osuma?

- Jos oikein muistelisi, niin kai ne kaikki siellä tulisi mieleen. Merkittävimpänä ehkä jäivät mieleen ulkoilmaottelun maalit. Se oli hieno tapahtuma, ja se jäi hienona hetkenä mieleen.

Runkosarjan voittajana on hyvä lähteä kevään tosipeleihin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Runkosarjan voittajana on hyvä lähteä kevään tosipeleihin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Runkosarjan voittajana Tappara kohtaa puolivälierissä heikommin runkosarjassa sijoittuneen villi kortti -kierroksen voittajajoukkueen. Yksi ehdokkaista on paikallisvastustaja Ilves, jonka kohtaamista Savinainen ei panisi pahakseen.

- Olisihan se mielenkiintoista. Mielenkiintoinen vastustaja tulee joka tapauksessa, oli se sitten Kärpät, HIFK tai Ilves, kaikki olisivat todella mielekkäitä ja hienoja joukkueita.

Matkustamiselta säästyminen ja hallin tunnelma tekisivät Ilveksestä kuitenkin erityisen vastustajan.

- Varmasti tulisi hyvä fiilis tänne jokaiseen ottelun. Eivätköhän tamperelaiset löytäisi hallille, ja saataisiin täydet katsomot jokaiseen peliin.